INICI

SUMILLERS

HISTORIA DEL VINO

FORMAS DE ALMACENAR VINO

NOTICIES ENOLEGS
18/05/2009

Suro per sempre


L’Institut Català del Suro ja va endegar l´any 2004 una important campanya de sensibilització sobre la conveniència i els avantatges que suposa la utilització de taps de suro en enologia.

Amb el lema «Exigeixi suro, un plaer natural», es va fer arribar el missatge tant al consumidor de vins com als especialistes, sumillers i enòlegs que, a més de recerca i normalització, calia fer promoció.

Amb una imatge gràfica impactant, que es va veure a revistes especialitzades i a suplements dominicals dels diaris generalistes, en la seva presentació també es va destacar allò més important: el suro continua essent el rei indiscutible per al tapament de vins de qualitat, segons paraules d’Enric Vigas, president de la patronal surera AECORK. Vigas va fer referència, entre d’altres, a l’estudi realitzat per la consultora Wine Intelligence, especialista en vins, que confirmava que el suro natural és el preferit entre els consumidors de vins anglesos, i la investigació sobre diferents tapaments dut a a terme per la Universitat Rovira i Virgili, que demostrava que el millor tapament per als vins tranquils és el tap de suro natural.

Desde aleshores l’Institut Català del Suro ha promogut la plantació d’alzines sureres a diferents seus de Consell Reguladors Vinícoles, la presentació del Manual de Normes UNE sobre taps de suro i una constant labor de difusió i promoció dels vins i caves catalans.

 

Més informació:

Institut Català del Suro
C/ Miquel Vincke i Meyer nº13
17200 Palafrugell (Girona)
Tlf: 972 305 661
www.icsuro.com

Masies Rurals i Vi català
Noticia "Art i Vi" a Salas de Arte Ltd.
www.masiesrurals.com

 

© Enolegs Ltd. - M. Anglada, Sumillers.info, 2 de setembre de 2009 22:18:00

 © Copyfreedom 2009 Enolegs.com