Inici

Sumillers

Historia del Vino

Formas de almacenar vino

NOTICIES ENOLEGS
13/03/2010

Molta expectaciˇ al sector dels vins i caves per GirovÝ 2010

ICSURO

L'Escola Tastavins del Gironès i Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya organitza el 13 de Març a les 19 hores el Concurs de Vins i Caves de Catalunya "GIROVÍ 2010" al Saló Noble del Casino de Girona, edifici emblemàtic situat al carrer Albareda nº 9 del barri vell de la ciutat de Girona.

El concurs consistirà en una cata de vins i caves i un ressopó posterior. Veure normes de participació adjuntes.

Com ja és habitual, el concurs compta amb la col·laboració de l'Institut Català del Suro amb la decoració de la sala i entrega de materials per als concursants, i amb el suport de l'Associació Catalana de Sommeliers i la Federació d'Associacions d'Hosteleria.

Sobre GIROVI’10

1. El concurs creat per L'Escola de Tastavins del Gironès té com a objectiu potenciar i fomentar el coneixement dels vins i caves de Catalunya o d’altres zones que es considerin d'interès.

2. Els vins presentats hauran d'estar obligatòriament a la venda al públic amb un stock mínim de 3000 ampolles i amb l’etiqueta de comercialització (s’admet etiqueta provisional).

3. Per cada tipus de vi que participi en el concurs s´hauran d´enviar sis ampolles de mostra (3 per el concurs i 3 per la degustació posterior ) A/A d’ Escola de Tastavins del Gironès, Local de Transports CORCOY, C/ Sta Eugènia nº 30, 17001 - Girona, Apart, també cal incloure dues etiquetes i contra etiquetes de cada un dels tipus de vins que participin al concurs (MOLT IMPORTANT).

4. L'empresa elaboradora participant haurà de radicar necessàriament a Catalunya.

5. Els jurats estaran constituïts per tastadors experts a criteri de l'escola de Tastavins del Gironès, figurant enòlegs, professors i alumnes de l´Escola d´Hosteleria, cellerers, sommeliers, restauradors, propietaris de botigues especialitzades, persones que hagin realitzat cursos impartits per l'escola o altres que aquesta consideri capacitades.

6. Els vins seran tastats de forma anònima pels membres de les taules amb la direcció d'un cap de taula que exercirà, sí cal, el vot de qualitat.

7. Els representants de les firmes participants podran presenciar el desenvolupament del concurs prèvia acreditació.

8. El tast es realitzarà amb l'assessorament d'un director de sala i els resultats obtinguts a cada taula es presentaran a una taula testimonial formada per representants de l’Institut Català del suro, Fira de Girona, Federació Provincial d’Hosteleria, Escola d’Hosteleria de Girona, Associació Catalana de Sommeliers, Cambra de Comerç i altres personalitats que exerciran les funcions de notaris.

9. Els vins i caves seran guardonats amb la Medalla d’Or , Plata o Bronze. Els vins de les comarques gironines optaran simultàniament a la Fulla d'Or, Plata o Bronze, que es concediran al tres primers classificats de les comarques gironines en cada una de les categories del tast. Els resultats seran inapel·lables.

10. Es permet fer menció dels premis a les etiquetes de les ampolles i/o als catàlegs publicitaris dels vins que els han aconseguit indicant l'any de la celebració del concurs.

11. Els guanyadors rebran un certificat acreditatiu atorgat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.

12. Tots els guanyadors seran proclamats seguidament al públic, procurant la seva màxima difusió a la premsa i altres medis de comunicació.

13. Tota falsetat en la qualitat dels stocks que no s'ajusti a les mostres presentades serà penalitzat amb l'exclusió definitiva dels propers concursos.

14. La participació al concurs pressuposa l'acceptació del present reglament per part dels participants.

15. L'escola de Tastavins del Gironès assumeix la responsabilitat de l´organització i el desenvolupament del concurs i es reserva el dret de fer les modificacions que consideri oportunes.


ESCOLA DE TASTAVINS DEL GIRONÈS
C/ Sta. Eugènia nº 7 17001
GIRONA
Fix: 972201897
Mobile: 676616563

 

Més informació:
www.girovi.cat

 

Masies Rurals i Vi catalÓ
Noticia "Art i Vi" a Salas de Arte Ltd.
www.masiesrurals.com

 

© Sumillers.info

 © Copyfreedom 2010 Enolegs.com