Inici

Sumillers

Historia del Vino

Formas de almacenar vino

NOTICIES ENOLEGS
23/03/2010

Intervin 2010 reafirma el seu carącter internacional

ICSURO

Companyies líders d'abast internacional com Constellation confirmen la seva presència al certamen InterVin 2010.
Més de 1.000 cellers internacionals i 24.000 m2 d'exposició per al major saló d'Alimentaria.
Els principals grups vitivinícoles espanyols renoven la seva participació en Intervin, reivindicant així la fortalesa del sector.
Les firmes de sector es serveixen de Intervin per sortir a l'exterior i millorar la seva xarxa de contactes internacionals.

Els preparatius de l'esdeveniment de referència internacional del sector del vi i els espirituosos avancen a velocitat de creuer: Intervin 2.010 arribarà a cotes d'internacionalització inèdites fins la data amb la participació de més de 1.000 cellers procedents de les principals zones vitivinícoles del món. A elles, se sumarà la participació del millor de la producció espanyola per confirmar un any més l'excepcionalitat d'aquesta plataforma inigualable per a la promoció i exportació de vins, licors i tot el relacionat amb la cultura del vi.

Intervin 2010 està arribant a una edició més les seves màximes expectatives internacionals pel que fa a presència de firmes i compradors es refereix. Adjudicat des de fa setmanes, el Saló dels vins i espirituosos d'Alimentaria comptarà amb la presència de cellers, compradors i distribuïdors de les zones vitivinícoles més representatives del món, a més d'aquells països que, sense una tradició sectorial, aprofiten la seva presència a Intervin per obrir nous mercats al consum en les seves respectives àrees d'influència.

Consolidada i reconeguda internacionalment la seva trajectòria i influència, companyies de lideratge absolut en el mercat sectorial aposten per anar a Intervin 2010. Aquest és el cas del líder mundial Constellation que ja ha confirmat la seva aposta pel saló on mostrarà un bon nombre dels seus vins premiats internacionalment. Constellation Europe oferirà l'oportunitat de degustar els vins més venuts del Nou Món i donarà a conèixer les últimes novetats en productes i iniciatives de màrqueting. A Intervin 2010 es podrà tastar una selecció de les seves marques més venudes: Hardys, una de les firmes preferides a Austràlia, les emblemàtiques cellers Robert Mondavi procedents de Califòrnia amb el seu popular Echo Falls, el "vi de gel" Inniskillin de Canadà i els acabats llançats Gran Terra xilens, els Nobile, Kim Crawford de Nova Zelanda i Kumala de Sud-àfrica.

Constellation Europe també estarà representada per una àmplia varietat de sidres, que inclourà noms tan coneguts com Olde English, Gaymers i Blackthorne.

Procedents de França faran gala de la seva oferta prestigioses ensenyes de la talla de Marie Brizard-que exhibirà els seus vins, espirituosos, tequiles, vodkes, anissos, ginebres i conyacs -, Sopexa i Perpinyà Mediterranee, que mostraran el millor del seu portfoli a Intervin 2010 .

També ho farà Portugal, des d'on Quinta do Feital anirà a Intervin amb la més completa participació agrupada de cellers portugueses i de la mateixa manera, la Casa Agrícola Reboredo Madeira mostrarà sublims vins de la regió del Douro.

Al costat de França i Portugal, un altre gran productor i consumidor de vins com Itàlia aposta per Intervin per promocionar la més selecta producció de la seva terra. Així, la Compagnia Italiana del Vi exhibirà els millors vins del Piemont (Barberà DOC i Moscato Spumante), de la Llombardia (Bonard DOC), del Veneto (Pinot Grigio i merlot), de la Toscana (Chianti DOCG), l'Abruzzo (Montepulciano DOC), de Puglia (Trebbiano i Sangiovese) i de Sicília (Nero d'Avola).

Amèrica Llatina també tindrà assegurat el protagnismo a Intervin 2010 de la mà de la presència de països com Colòmbia, Panamà i Perú.

Més de 1.000 companyies presentaran interessants propostes al comerç i la distribució especialitzada. Intervin 2010 acollirà durant cinc dies al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a proveïdors dels cinc continents carregats d'especialitats típiques dels seus països.

Intervin, plataforma exterior per al sector espanyol

L'àmplia oferta representada, la seva clara orientació al negoci, l'ambient professional, la seva compacta participació internacional i el seu prestigi en el mercat transnacional són els principals factors clau de l'èxit de Intervin, que s'ha consolidat com el baròmetre inqüestionable de la situació del mercat nacional i internacional del vi.

La seva qualitat i efectivitat cobra especial importància en un context econòmic com l'actual amb un mercat intern madur i on els productors espanyols reconeixen que a causa de la difícil situació que travessa el mercat domèstic-on el consum per càpita ha caigut per sota dels 25 litres - el gran potencial de futur se centra en els mercats d'exportació, tenint en compte que uns 43 milions de consumidors beuen vi espanyol en el món.

Alimentària preveu rebre la visita de 150.000 compradors internacionals. Tradicionalment, Intervin és un dels salons més freqüentats pels professionals, caracteritzats per ser directius amb alt poder de compra i prenedors de decisions en les seves respectives organitzacions.

A més, Alimentària 2010 aquesta treballant en un potent programa de compradors internacionals convidats per l'organització, tant a través del programa d'Hosted Buyers com de les Trobades de Distribució de les seves Projectes Internacionals per a Amèrica Llatina, Àsia, Centre i Est d'Europa, Europa occidental , EUA-Canadà i Països de l'Orient Mitjà. Cal considerar que una part significativa dels importadors i empreses distribuïdores que participaran en aquestes accions actuen preferentment en el sector del vi.

En resum, Intervin 2010 suposa una excel lent oportunitat per a la comercialització i la promoció exterior. Així ho reconeixen amb la seva aposta pel certamen dels principals grups vitivinícoles espanyols de talla internacional com Freixenet, Codorniu, Miquel Torres, Felix Solis, Juvé & Camps, Dinastia Vivanco, Osborne, González Byass, Cuneo Paternina, Protos, Grup Garvey i Cellers Alexandre Fernández-Tinto Pesquera, entre d'altres.

Al seu costat, també afronten el repte de la internacionalització en Intervin grans empreses i petites firmes que se serveixen del saló per accedir a una gran xarxa de contactes internacionals del seu interès. La seva participació de manera autònoma o mitjançant modalitats agrupades amb la presència de les denominacions d'origen espanyoles és el signe més visible de la rica heterogeneïtat de la mostra.

Destacat paper vitivinícola d'Espanya en el món

Els vins espanyols són cada vegada més rellevants en el mercat internacional. Després de relegar el 2008 a França al tercer lloc en el rànquing de països exportadors de vi per volum, Espanya manté la seva segona posició en 2009, segons l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), molt a prop d'Itàlia, de la qual el separen només 300.000 hectàrees, el que demostra que el vi espanyol manté una posició privilegiada a l'exterior.

Els set mercats de major projecció per als vins espanyols són EUA, Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Països Baixos i Mèxic. En termes generals, el 2008 es van comercialitzar 4.354 milions de vins espanyols al canal d'alimentació d'aquests set mercats de referència, un 0,6% més que l'any precedent, quan es va arribar als 4.328 milions.

Alemanya és el principal importador de vins espanyols, seguit dels EUA i Regne Unit, tres nacions tradicionalment emissores de compradors visitants d'Alimentaria.

Per la seva banda, Espanya constitueix un important mercat per a la recepció de firmes i varietats internacionals, ja que, segons la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses, és el quart mercat europeu en el consum d'espirituosos amb uns 220 Ml valorats en 7.000 milions d'euros.

I per completar la rica oferta d'Intervin, el saló tornarà a celebrar Vinorum - aquesta vegada dins de l'ampli programa Taste & Flavours of Spain-com un espai de reflexió i formació sobre la cultura vitivinícola i amb la programació d'àrees de degustació i maridatges, una barra de tasts de vins amb més de 150 referències i una zona per celebrar seminaris i tallers impartits per especialistes de renom internacional.

 


Departamento de Comunicación y Prensa
Susana Santamaria / Xavier Bertomeu
C/ Diputació, 119. 08015 Barcelona
Tel: +34 93 452 11 04 – Fax: +34 93 452 18 01
prensa@alimentaria.com

 

Més informació:
www.alimentaria-bcn.com

 

Masies Rurals i Vi catalą
Noticia "Art i Vi" a Salas de Arte Ltd.
www.masiesrurals.com

 

© Sumillers.info

 © Copyfreedom 2010 Enolegs.com