Inici

Sumillers

Historia del Vino

Formas de almacenar vino

NOTICIES ENOLEGS
26/05/2010

Premis de l'Enologia catalana als enolegs de prestigi

ICSURO

Es consolida, amb la posta en escena i any darrera any, la celebració de la Festa dels enòlegs catalans.

El passat divendres 21 de maig es va celebrar al Castell del Falset la 4a NIT DE L’ENOLOGIA. Aquesta cuarta edició, va aconseguir reunir un grup representatiu dels enòlegs del nostre país.

L’acte, presidit pel Sr. Oriol Guevara, director general de l’INCAVI i pel Sr. Jordi Puxeu, regidor de fires i festes de l’Ajuntament de Falset, va ser amenitzat per la companyia d’espectacles Pa Sucat. També hi va tenir lloc la presentació del còctel de la nit de l’enologia, a càrrec de la cocteleria Eggo Drinks. Previament al sopar, fou reconegut el periodista Sr. Ramon Francàs, per la seva tasca de difusió del mon de la viticultura i el vi;. el Francàs, en unes paraules d’elogi i agraïment, va fer una comparativa de la seva professió amb la dels enòlegs presents, “els dos compartim una mateixa passió.... hem fet la carrera que ens agrada i fins i tot, ens paguen per fer allò que ens apasiona” i va afegir “Cada cop es visibilitza més la vostra feina...... es comença a saber publicament qui és el creador d’aquest o l’altre vi, com va passar ja fa uns anys amb els cuiners.”

Les paraules d’en Francàs es varen sumar en la mateixa línea a les del Sr. Josep Anton Llaquet, actual president de l’Associació Catalana d’Enòlegs qui va encoratjar al col·lectiu d’enòlegs a continuar amb fermesa els projectes professionals engegats sense deixar mai de costat la passió i la il·lusió que ens tenen que acompanyar sempre tant en la vida personal com la professional, per fer més gran l’acte de la nit de l’enologia en els propers anys.

En l’acte es va premiar als enòlegs més destacats en les diverses categories establertes en la Nit de l’Enologia i també al Sr. Guevara pels anys dedicats com a president de l’associació.

L’elecció dels nominats en cada categoria, i dels guardonats, es va decidir en un procés de votació intern dins de l’Associació Catalana d’Enòlegs, iniciat uns mesos enrere. Així, de mans del Sr. Oriol Guevara, el Sr. Josep Bujan Fernàndez va rebre el guardó a la Millor Trajectòria Professional, per la seva llarga dedicació en una empresa lider del sector del cava, donant una estructura i un equip de treball remarcable, que l’ha mantingut en una posició capdavantera.

El guardó a la Proposta Més Innovadora o projecte d’investigació va ser lliurat pel Sr. Josep A. Llaquet, al Sr. Jaume Gramona Martí, per la gran capacitat d’innovació constant dintre dels vins i caves de la nostra terra. El guardó a l’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica va ser lliurat pel degà de la Universitat Rovira i Virgili Il·lustríssim Sr. Albert Bordons, i va recaure en el Sr. Emili Esteve Puntí.

Tant els nominats com els guardonats en les diferents categories, durant el sopar, van presentar un dels productes que elaboren, permetent la degustació d’aquest a tots els assistents a l’acte.

Finalment i es va procedir a lliurar els guardons al reconeixement professional al Sr. Enric Serra Güell i al Sr. Joan Milà Mallofré per tota una vida dedicada a l’enologia i haver-se convertit en un referent per als enòlegs.

Associació Catalana d'Enòlegs
Pol. Domenys II, Pl. Àgora nº 1
08720 Vilafranca del Penedès

www.enolegs.cat

 

Anuncis Enolegs
www.sumillers.info
www.moblecatala.com
www.salasdearte.org

 

© Enolegs.com


Sponsors Enolegs


© Copyfreedom 2010 Enolegs.com