Inici

Sumillers

Historia del Vino

Formas de almacenar vino

NOTICIES ENOLEGS
27/05/2010

La Fira Reus viu el Vi a punt d'obrir les portes

ICSURO

Els dies 11, 12 i 13 de juny la plaça de la Llibertat serà l’escenari de la segona edició de la REUS VIU EL VI, la dels vins de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. Una iniciativa de la mateixa Cambra, amb la complicitat de l’Ajuntament, que va nèixer l’any la passat amb l’objectiu de referenciar novament la ciutat com l’autèntica plaça comercial dels cellers de les nostres comarques d’influència. El resultat de la iniciativa va superar totes les expectatives. D’entrada per la magnífica resposta dels mateixos cellers.

Com no podia ser d’altra manera l’excel•lent resposta dels cellers i del públic assistent ha determinat la continuïtat del certamen. Ja estem preparant la segona edició de la REUS VIU EL VI amb la confiança de comptar, novament, amb una àmplia representació dels millors cellers de les Denominacions d’Origen del nostre àmbit territorial –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta-. Per això us convidem a participar-hi. Us esperem a l’edició del 2010. No hi falteu. Sense vosaltres no seria el mateix.

En l’àmbit de la programació prèvia de la REUS VIU EL VI s’hi han emmarcat des dels actes més lúdics, com poden ser els tastos, fins a les jornades tècniques com la del 18 de maig que s’ha desenvolupat a l’edifici corporatiu de la Cambra. "Jornada sobre seguretat alimentària en el món vinícola" ha estat el títol d’aquesta sessió monográfica organitzada conjuntament amb la consultora Rius&Rius i que ha protagonitzat el Dr. Ramon Viader i Guixà, Farmacèutic, Màster en Gestió de Qualitat, Membre de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, i enòleg.

L’objectiu central de la jornada ha estat el d’informar sobre la implantació i gestió d'un protocol de seguretat alimentària en el sector vinícola (Celler i/o Cava), sota el següent temari: 1. Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC). Una obligació. 2. La Seguretat Alimentària, en l'àmbit de la vinicultura. 3. Com portar a terme un programa d'APPCC. 4. Els "Prerequisits". 5. El desenvolupament. Traçabilitat. 6. L'APPCC en el marc de les normes internacionals: BRC, IFS, ISO 22000. La programació formativa a la Cambra vinculada a la REUS VIU EL VI continuarà la propera setmana amb un curs de tast centrat en els vins de les DO de l’àmbit territorial de la corporació.

Persona de contacte: Jaume
reus@cambrareus.org
www.reusviuelvi.com


Associació Catalana d'Enòlegs
Pol. Domenys II, Pl. Àgora nº 1
08720 Vilafranca del Penedès

www.enolegs.cat

 

Anuncis Enolegs
www.sumillers.info
www.moblecatala.com
www.salasdearte.org

 

© Enolegs.com


Sponsors Enolegs


© Copyfreedom 2010 Enolegs.com